Günümüzün bireysel ve markalar açısından en yaygın kullanımlarından birine sahip olan sosyal medya platformu Instagram, kullanıcı ve marka yorumları doğrultusunda kendisini güncelleştirmeye, yenilemeye devam ediyor.
Facebook’a göre reklam filtrelemeleri daha sağlıklı şekilde çalışan Instagram, uzun zamandır markaların hoşuna gitmeyen ve bir an önce düzeltilmesini beklediği reklam-tanıtım gönderilerinde büyük bir geliştirme gerçekleştirdi.
Bu geliştirme Facebook’tan alışık olduğumuz, ama Instagram’da uzun süredir olmayan gönderi tanıtımındaki beğenilerle ilgili.

sosyal-medya-platformu-instagram-reklamlarini-iyilestiriyor

Facebook’ta reklam verdiğimiz bir gönderi, ayrı gönderi oluşturmadan var olan beğenileri ve reklam ile gelen beğenileri aynı gönderi bünyesinde topluyor, böylece beğeniler dağılmıyordu. Bu durum Instagram’da ise farklıydı.

Instagram’da bir gönderinin tanıtımını yaptığımızda, var olan gönderinin dışında reklamlı olan için ayrı bir post-gönderi oluşturuyor, böylece asıl gönderideki beğeniler, reklamlı olana dahil olmuyor ve beğeni-yorum dağılması yaşanıyordu. Bu da markalar için gönderi takibi ve gelen yorum-beğeni gibi aksiyonların takibinde zorluk yaşatıyor, bütünlük sağlatmıyordu.

Artık Instagram bu duruma bir son verme kararı alarak; reklam verilen gönderilerdeki beğenileri bölmeyecek, ayrı bir post oluşturmayacak ve tüm beğenileri-yorumları tek bir postta toplayacak. Bir süredir birçok işletme hesabında denemeye konulan ve Aldenard‘ın da ilkler arasında yer aldığı bu yöntemle birlikte , tanıtım kısmında başka değişiklikler de gerçekleştiren Instagram, yakın zamanda tüm işletme hesaplarında bu değişiklikleri gerçekleştirmiş olacak. Böylece markalar Instagram tanıtımlarında daha kolay ve verimli kullanım elde etmiş olacaklar.

 

Sizler de markanız ile Facebook & Instagram gibi sosyal medya platformlarında yer almak ve reklamlar ile daha çok kişiye erişmek için, tecrübeli ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
www.aldenard.com